Strict Standards: Non-static method phpbb_captcha_factory::get_instance() should not be called statically in /home4/yoram/public_html/time-out.co.il/posting.php on line 185

Strict Standards: call_user_func() expects parameter 1 to be a valid callback, non-static method phpbb_captcha_qa::get_instance() should not be called statically in /home4/yoram/public_html/time-out.co.il/includes/captcha/captcha_factory.php on line 38
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4672: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/posting.php:185)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4674: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/posting.php:185)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4675: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/posting.php:185)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4676: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/posting.php:185)
פרסם תגובה • פורום כושר & דיאטה & בריאות

אומגה 3

פרסם תגובה


שאלה זו היא אמצעי למניעת שליחת טפסים אוטומטית על ידי בוטים.
סמיילים
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:
BBCode פעיל
[img] פעיל
[flash] כבוי
[url] פעיל
סמיילים פעילים
תקציר הנושא
   

הרחב תצוגה תקציר הנושא: אומגה 3

Re: אומגה 3

הודעה על ידי טובה » ב' מאי 19, 2014 2:47 pm

ארד שקד צריך להתבייש. הכמוסות אותן שיווק היו רעילות והן בכלל קיבלו אישור מפרופסור שמואל אדלשטיין הידוע כנראה מפרשת תינוקות רמדיה
זאת ועוד שבכמוסות המדוברות אין בכלל שמן מרווה מרושתת אלא רעל בשם פרילה קטון ועבורו הוסרו מהמדפים כלל יחידות המוצר הזה
פשוט למנוע אסון, וכמובן התביעה בדרך http://www.calcalist.co.il/local/articl ... 26,00.html

Re: אומגה 3

הודעה על ידי allouche » ג' מרץ 15, 2011 11:43 pm

כמו שנאמר ע"י חברי, אומגה 3 היא חומצת שומן חיונית שאינה מיוצרת ע"י גופנו.
EPA&DHA הן חומצות שומן "ארוכות" יותר, נגזרות של ALA.
ALA(חומצת שומן אלפא לינולנית) נמצאת גם בעלים ירוקים, כמה וכמה סוגים של מרוות.
"מרווה מרושתת" ייחודית בכל שהיא אינה רעילה וכן, אומגה 3 שהיא מכילה יציב מאוד!

מידע נוסף על מרווה מרושתת

הודעה על ידי יורם בן אבו » ב' ספטמבר 27, 2010 12:36 pm

אם כבר התחלתי אז אני אמשיך להלן מספר קישורים המספקים מידע על הצמח מרווה מרושתת
שם מדעי: Salvia sclarea L.
שמות פופלארים:
clary sage
clary
salvia romana

מקור המידע: ראה קישור

מרווה מרושתת אומגה 3

הודעה על ידי יורם בן אבו » ב' ספטמבר 27, 2010 12:01 pm

הנה עוד דיונים מעניינים על אומגה 3 ממרווה מרושתת בפורום של עמותת עילם - עמותה ישראלית לצמחי מרפא

כתשובה לטענות בדבר היציבות הטובה יותר של אומגה 3 ממרווה מרושתת לעומת אומגה 3 ממקורות צמחיים אחרים עונה דר' נטליה קוגן, PhD בכימיה תרופתית וחומרי טבע, רוקחת, הרבליסטית, חוקרת ומטפלת בצמחי מרפא:

יציבות היא באמת דבר חשוב. אבל לא הצלחתי למצוא שום מחקר המשווה את העמידות - לפחות לא ב PubMed, ISI Web of Science, SciFinder. מניסיוני, מאגרים אלו מכסים את כל הספרות המדעית. אמנם לפעמים החוקרים לא מפרסמים את המידע כי רוצים לרשום קודם פטנט עליו, אבל כאן זה לא המקרה - כי הפטנט של המכון הוולקני כבר נרשם, והמוצר כבר על המדף. אם נאמין שאכן במרווה מרושתת יש יותר יציבות לאומגה-3 הודות להימצאות גבוהה של אנטי-אוקסידנטים וכו', זה באמת יתרון גדול. אבל לעומת זה החיסרון - עלות של פי 5 מאשר שמן פישתן. לא יותר פשוט לשתות כף ממנו ומייד להחזירו למקרר?


מפיצי מרוולוס לא מפסיקים להשמיץ מקורות צמחיים לאומגה 3 כמו: פשתן.
ועל כך עונה ד"ר נטליה קוגן:
גם אני שמעתי הרבה לאחרונה על "חסרונות" של פשתן. רק אם תשימי לב, כל השמועות האלה בד"כ מופצות ע"י חברות שמנסות למכור מוצרים מתחרים (לא נפרט כאן). אבל כששמעתי בפעם הראשונה באמת התייחסתי ברצינות והלכתי לבדוק ספרות מדעית בנושא. מה שיוצא: 1. שמן פשתן מכיל % מאוד גבוה של חומצה אלפא לינולנית (בסביבות 55%), שהיא אומגה-3 חומצה, ואפילו מסוגלת להפוך בגוף לחומצות יותר ארוכות (אמנם ב% יחסית לא מאוד גבוהים, לכן על מנת להבטיח שבגוף יהיה מספיק מEPA ןDHA עדיף מדי פעם לצרוך גם שמן דגים).
2. הראו שזרעי פשתן מורידים את ה-LDL ("הכולסטרול הרע")
3. זרעי פשתן עוזרים לעיכול, בהיותם משלשל נפח עדין.
4. לטענה שיש בזרעי פשתן פיטואסטרוגנים: באמת יש. אבל מי אמר שזה רע? הגישה בה פיטואסטרוגן=אסטרוגן מזמן הופרחה. מה גם שהחומר הפיטואסטרוגני העיקרי של פשתן, אנטרולקטון, הוכח כמוריד שכיחות של כמה גידוליים ובכלל נמכר כתוסף תזונה...
5. באשר לטענות שאפשר לקבל הרעלת ציאניד מפשתן - אפשר. בכמויות היסטריות, של יותר מ100 גר' ליום. לא רלוונטי לחלוטין לצריכה הנורמלית של כף ביום.


עוד מוסיפה ד"ר נטליה קוגן לגביי ההוכחות המדעיות על יעילותם של תוספי אומגה 3 ממרווה מרושתת:

מצבור ידע הקיים עד כאן בספרות ובקליניקה. איפה? כשמכניסים ל PubMed מילים "מרווה" , "זרעים", "שמן" - מקבלים 9 תוצאות, שאף אחת מהם לא ממרווה מרושתת. אם מנסים גם "אומגה" - נשארים עם 3 מאמרים. יש קצת עדות דווקא על מרווה ספרדית, גם מאוד מעט לטעמי. אין אף מחקר שמשווה את יעילות של שום מרווה לפישתן או לדגים. אין שום מחקר קליני (חוץ ממחקר על שימוש חיצוני בשמן מרווה ספרדית לגרד קשה).

לסיכום: ידוע לכל (ואם יש צורך אוכל לספק מחקרים, גם פרה-קליניים וגם קליניים) על חשיבות של חוצמות שומן אומגה-3. לדעתי, פחות חשוב המקור - שיהיה זמין וזול, ויתן אפשרות להתמיד בצריכת אומגה 3.


מקור המידע: ראה קישור

מרווה מרושתת אומגה 3

הודעה על ידי יורם בן אבו » ב' ספטמבר 27, 2010 11:40 am

האמת היא שכל נושא השיווק של המרווה המרושתת כמקור הטוב ביותר לאומגה 3 הוא מאוד מרתק.
זה פשוט מדהים אותי לראות איך מפיצי המוצר מלהטטים בין טענות כמו "כמה אומגה 3 ממקור צמחי ALA היא כל כך טובה לבעיות בריאות שונות"
את הטענות הללו הם "מגבים" לכאורה במחקרים שבכלל לא בוצעו על תוספי אומגה 3 ממרווה מרושתת, אלא ממקורות צמחיים אחרים.
ואז מהצד השני הם יוצאים כנגד אומגה 3 ממקור צמחי בטענות כמו "לא ראויות למאכל אדם" וכדומה.

כתבה מעניינת בYNET בשם מה מסתתר מאחורי אומגה 3 הצמחי החדש? שופכת קצת יותר אור על הנושא
עמירם רז, פרופסור לביוכימיה לשעבר באוניברסיטת תל אביב, החוקר מזה 10 שנים את האומגה 3 ותהליכים מטבוליים בגוף טוען כנגד חברת מרוולס המשווקת את תוסף המזון אומגה 3 ממרווה מרושתת, את הטענות הבאות:

"מרוולוס מוכרת לאנשים לוקשים‭,"‬ הוא טוען. "אני לא אומר שהאומגה 3 הצמחית לא טובה, אבל היא לא תורמת דבר למאזן חומצות השומן בגוף. שום עבודה מדעית שנעשתה עד היום לא מאפשרת להעיד על ההשפעה הבריאותית על בני אדם של ה‭ALA-‬ המופקת מהאומגה 3 הצמחית


"כל הממצאים, שלפיהם ALA מפחיתה את חומרת או תדירות התקפי לב, באים מנתוני תזונה שנאספים על אוכלוסיות שנמצאות במעקב מחקרי במשך שנים, כמו מחקר האחיות ומחקר הרופאים בארה"ב, ואז מוצאים שבקרב אלה שצורכים דיאטה ים תיכונית (דגנים מלאים, שמן זית, דגים ופירות ים ואגוזים שונים שמכילים ‭- ALA‬ ש.ח‭(.‬ ופחות שומן רווי יש רמה גבוהה יותר של ALA בדם וגם סובלים פחות התקפי לב. אבל מאחר שהאנשים האלה בדרך כלל גם עוסקים יותר בפעילות גופנית ושומרים על משקל רצוי, אין שום הצדקה מדעית ואתית לנכס את השיפור הבריאותי דווקא ל‭.ALA-‬

לעומת זאת, קיימות שפע של עבודות מדעיות, כולל של מינהל המזון והתרופות האמריקאי, שמאוששות הצהרות בריאותיות לגבי חומצות השומן DHA ו‭,EPA-‬ המופקות מהאומגה 3 הדגית
‭."‬


כאשר הכתב של YNET ביקש מנציג חברת מרוולס הוכחות למחקרים קליניים המעידים על יעילות המוצר שלהם ועל עדיפותו על פני מקורות אומגה 3 ממקור דגי, טען ליאור יחזקאלי מבעלי חברת מרוולס שהוא לא יכול לשלוח חומר בגלל טענות של סודיות.

עוד מוסיף עמירם רז

"מתוך החומר שהם שלחו אין ולו פרסום מדעי אחד, דהיינו תוצאות של מחקר מבוקר בבני אדם, שמצביע על הסגולות הייחודיות של שמן המרווה. יש מחקרים על האומגה 3 הצמחית או על שימוש בשמן פשתן שמכיל כ‭.ALA 50%-‬ וגם בהם החוקרים מסייגים את היכולת להגיע למסקנות חד משמעיות.


קישור לכתבה בYNET - ראה קישור

גם אני מגלישה באינטרנט מקבל את הרושם שמפיצים רבים של חברת מרוולס מציפים את אתרי האינטרנט באתרים שונים, פוסטים בבלוגים, תגובות לכתבות ועוד בהשמצות על האומגה 3 ממקור דגי ו"בתשבחות חסרות סימוכין על יעילות האומגה 3 ממרווה מרושתת (וחס וחלילה לא ממקור צמחי אחר)

Re: אומגה 3 מרווה מרושתת

הודעה על ידי עילם » ב' ספטמבר 27, 2010 10:25 am

ארז שקד שלום
תודה רבה על תשובתך המפורטת והעניינית, רק שאני חושב שמן הראוי להבהיר מספר דברים.
ראשית, נראה לי שאתה עוסק במכירת השמן האתרי ממרווה מרושתת, מכירה שנעשית בשיטת השיווק הרישתי שבמידה ואתה מצליח בשיווקה, הרי שהרווח הוא מאוד גדול משום שאתה מקבל עמלות גם מסוכנים שאתה מצליח לגייס למכירת השמן.

אינני רואה פסול במכירת מוצרים שאתה מאמין בהם, רק חשבתי שמן הראוי להבהיר את הנקודה הזו.
אני חושב שכאשר הגולש קורא מידע שנכתב ע"י בעל אינטרסים הוא צריך לקחת את המידע בערבון מוגבל.

להלן מספר נקודות נוספות שאשמח אם תבהיר אותן
כתבת
" שמלבד השמן (לא אתרי)מזרעי המרווה המרושתת שנמצא בבדיקות מדוייקות רבות ואיכותיות כמקור היציב ביותר
לאומגה 3 בטבע, כל היתר לוקים משמעותית בחסר ..."


האם יש לך סימוכין לטענות הללו? האם יש ברשותך מקור מידע מהימן שמציין את רמת היציבות של אומגה 3 במקורות שונים בהשוואה לשמן שבמרווה המרושתת?


כתבת "המרווה ההיספאנית (צ'יאה) אכן מכילה גם ריכוז נהדר של אומגה 3 צימחי (ALA), אך נמצאה בלתי יעילה לטיפול בבעיות בריאות"האם יש לך ממצאי מחקרים שבדקו את יעילות השמן מהמרווה המרושתת בטיפול בבעיות בריאות?

כתבת " ולמי שמעוניין להחליש את מערך החיסון שלו ולהעלות רמות כולסטרול בטווח הארוך, שיקח את הדגי."
האם יש לך סימוכין לטענות כי אומגה 3 ממקור דגי מעלה את רמות הכולסטרול ומחלישה את מערכת החיסון?

Re: אומגה 3

הודעה על ידי erezmora » א' ספטמבר 26, 2010 1:45 am

אשמח לסייע בתגובתי כאן לתועלת השואלים.
המידע שניתן עד כה בתשובות קודמי נכון למחצה ואינו מדוייק.
אומגה 3 אכן חיונית ומטיבה בין היתר עם תפקודי מוח, נכון שניתן להשיגה ממקודות צמחיים ודגיים.
נכון שריכוזה במקורות הצמחיים מגוון...
ברצוני להוסיף על כך שמלבד השמן (לא אתרי)מזרעי המרווה המרושתת שנמצא בבדיקות מדוייקות רבות ואיכותיות כמקור היציב ביותר
לאומגה 3 בטבע, כל היתר לוקים משמעותית בחסר ואי לכך אינם מומלצים על ידי.
אסביר : לאגוזים ריכוז יחסית נמוך ,ולא סביר שנוכל כמות גדולה מידי יום לקבלת תכולת האומגה 3 שבו, מה גם שמתחמצן לאחר שבירת קליפתו.
הריכוז נמוך הרבה יותר במקורות העליים וכך גם מתחמצן בקלות.
הפשתן אינו ראוי למאכל אדם (על אף שישנו "טרנד" לצרכו) וכך גם פסק הרמב"ם להלכה. אחד חסרונותיו הבולטים הוא התחמצנותו המהירה ,לכן טוחנים אותו קודם השימוש...ומה על חימצונו המהיר בגופינו ? האם שם השמן מוגן ? ובכן ממש לא. חוץ... ישנן סיבות רבות ונוספות מדוע לא לבחור בפשתן כמקור תזונתי רב ערך -ולא כאן המקום (לפרטים נרחבים ניתן לשלוח בקשה למייל שלי).
המרווה ההיספאנית (צ'יאה) אכן מכילה גם ריכוז נהדר של אומגה 3 צימחי (ALA), אך נמצאה בלתי יעילה לטיפול בבעיות בריאות, כמו"כ ריבוי האומגה 3 שבה (כ 60% ואף יותר) מהוות לה לרועץ עבורינו משום שיתר מרכיבי שמנה אינם יכולים להגן עליה מפני חימצון. המרווה צ'יאה (היספאנית) נמצאה פחותה בטיבה מצד האומגה 3 שבה אף מזו של הפשתן.

על המקור הדגי רק אגיד, לכל המעוניין לקבל רק 2 מתוך 3 סוגי חומצות השומן מסוג אומגה 3 ,ולכל המעוניין לקבל עקבות של אלפי כימיקלים היכולים לגרום לסרטנים ולמרעין בישין רבים נוספים ולכל המעוניין לחוות טעם וריח מחרידים של בליל חיות ים מרוסקים וממוצים בטשטוש טעם לחיך עם תות בננה, או לימון עד יעבור זעם, ולמי שמעוניין להחליש את מערך החיסון שלו ולהעלות רמות כולסטרול בטווח הארוך, שיקח את הדגי.

אגב,רוב הדגים אינם מכילים כלל אומגה 3, ואלו שכן מכילים ,מכילים גם חומרים שלא תרצו אף פעם להכניס לגופכם --בשם האומגה 3 שבהם

לכן, מבחינתי כשאומרים אומגה 3 אומרים מקור צמחי וכשמחפשים את המקור הפעיל והיעיל לתמיכה, טיפול והשלמה, אמליץ על השמן הפטנטי הנובע מן זרעי המרווה המרושתת.
ברשותי מאות עדויות לצרכני שמן זה ותוצאות מדהימות בבדיקות הדם שלהם

לשאלתך, האם ניתן לאכול הזרעים ולקבל את כמות האומגה 3 הרצוייה ,התשובה תהיה לא, משום שהזרעים חייבים להיות מגודלים בתנאי פיקוח מדוייקים ע"פ פרוטוקול גידול ייחודי פטנטי ע"מ להפיק את המיטב.
לבריאות, ארז שקד -נטורופת -מתמחה ברפואה טבעית
erezmora@netvision.net.il

Re: אומגה 3

הודעה על ידי לימור אלמוג » ג' ספטמבר 21, 2010 4:46 pm

על פי השאלה נראה שקיימת אי בהירות לגבי מונחים מסוימים הקשורים לנושא של אומגה 3.
אומגה 3 הינה חומצת שומן שאינה רוויה. מקורה או מצמחים שם היא מופיעה בעיקר בזרעים או מבעלי חיים בעיקר מדגים החיים בימים הקרים.
מרווה משולשת אינה מכילה אומגה 3 היא מכילה שמן אתרי אשר מעניק לה את הניחוח המיוחד לה.
שמן צמחי בו מצויה אומגה 3 ושמן אתרי שונים לחלוטין זה מזה.
קיימים מינים אחרים של מרווה המכילים את חומצת השומן אומגה 3 בזרעים שלהם.
דוגמא לכך היא מרווה ספרדית המכונה גם צ'יאה ומרווה מרושתת.
הזרעים של מרווה ספרדית נמכרים במקומות מסוימים וגם דרך שיווק רשתי ומהווים מקור לאומגה 3
בנוגע למרווה מרושתת כאן מוכרים מוצר מוגמר אשר ממוצה מזרעי הצמח ונרשם כפטנט.
מינים אחרים של צמחים המהווים מקור טוב לאומגה 3 הוא זרעי פשתן אותם צריך לטחון לפני השימוש על מנת שהאומגה 3 לא תתחמצן
כאשר צורכים זרעי פשתן יש להקפיד על שתית נוזלים מספקת על מנת לא לגרום לעצירות. טעם זרעי הפשתן הוא אגוזי ולדעתי טעים מאד
אין לחמם את הזרעים וניתן להוסיף אותם ליוגורט או לסלט חי. זרעי פשתן שלמים נמכרים בכל סופר.
רגלת הגינה גם כן מהווה מקור עשיר לאומגה 3.

Re: אומגה 3

הודעה על ידי יורם בן אבו » ב' ספטמבר 20, 2010 1:26 pm

הנה מאמר שכתבתי על החשיבות שבאומגה 3

אומגה 3 היא חומצת שומן חיונית, אומגה 3 חיונית לתפקוד תקין של הגוף, אך גוף האדם לא מסוגל ליצר אותה באופן עצמאי. לכן מקור האומגה 3 הוא בתפריט התזונה שלנו.
לאומגה 3 תפקיד חיוני בתפקוד המוח ובתהליך הגדילה וההתפתחות.
אגודת הלב האמריקאית ממליצה על אכילת דגים המכילים אומגה 3 פעמיים בשבוע.
מחקרים מראים כי אומגה 3 מפחיתה מצבים דלקתיים ועוזרת במניעת גורמי סיכון העלולים להוביל למחלות כרוניות כמחלות לב סרטן ודלקות מפרקים.
במוח האדם יש ריכוז גדול של חומצת שומן אומגה 3 ונראה כי אומגה 3 חשובה מאד לתהליכי למידה וזיכרון.
למעשה ילדים לאמהות אשר לא צרכו אומגה 3 במידה מספקת במהלך ההיריון, הם בסיכון גבוה יותר להתפתחות בעיות ראיה ובעיות עצביות.

אינדקס מאמני כושר אישיים לחץ למציאת מאמן אישי

Re: אומגה 3

הודעה על ידי עילם » א' ספטמבר 19, 2010 11:58 pm

אומגה 3 מאוד טובה לבעיות שונות הנובעות מחסר איזון בגוף.
אני לא מתמצא בנושא באופן מקצועי אבל ברור לי שהעיקר לצרוך כמות מספקת של אומגה 3
ולא משנה מאיזה מקור כי לכל מקור יש יתרונות וחסרונות.
הרבה בריאות עילם

חזור למעלה